Frisenberg- Gudbrandsdalskniven-Håndlaget etter design av Patrick Huse-uten mønster

Gudbrandsdalskniven- Håndlaget på verkstedet til Gullsmed Frisenberg etter design av kunstneren Patrick Huse. Lansert 11/11- 2015, men kniven ble tegnet allerede i 1987 av Patrick Huse. På den tiden jobbet Huse med knivproduksjon, før han prioriterte billedkunsten på heltid fra 1989. Huse er svært opptatt av nedarvede tradisjoner, design og kvalitet. I 1987 tegnet han prototypen på en kniv basert på mønster og design fra Gudbrandsdalen.  Resultatet ser du her. Kniven lages i en glatt utgave og en mønstret utgave, håndgravert på vårt verksted.

Kniven har en rekke kvaliteter som hever den betydelig  fra dagens serieproduserte kniver. Selve knivbladet er håndsmidd  av Arne skogli og av bedre kvalitet i stålet enn typiske maskinproduserte knivblad. Sliren er håndsydd på Otta  av Ragnar Røhr og ikke på maskin . Skaftet er laget i valbjørk og alle metalldeler er i 925 sølv. Her er også godset tykkere enn det som er typisk i dagens kniver.

Dette er den eneste Bunadskniv for Gudbrandsdalen i produksjon. Vi er stolte av å lage den hos oss  i samarbeid med Patrick Huse. En kniv du har for livet og med lokale røtter og historie.

kr 7.350,-

Del dette produktet med venner